Verschil categorie en tag WordPress

Als je met blogs (berichten) op een WordPress-site aan de slag gaat, dan krijg je te maken met categorieën en eventueel tags. Wat is nu precies het verschil en hoe kun je ze gebruiken?

Categorieën in WordPress

Een categorie gebruik je met name om overzicht te creëren, oftewel om een aantal berichten op een eenvoudige manier te groeperen. Je moet een bericht altijd koppelen aan een categorie. Je kunt meerdere categorieën aan een bericht koppelen en één categorie primair maken.

Tags in WordPress

Tags zijn meestal onderwerpen die in je bericht terugkomen of bepaalde kenmerken ervan. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt tags bijvoorbeeld ook gebruiken om aan te geven dat een bepaald bericht bedoeld is voor een specifieke doelgroep (jongeren, ouderen, etc.). Het is overigens niet verplicht om een tag aan een bericht te koppelen. Je kunt meerdere tags toevoegen.

Een voorbeeld

Een voorbeeld is een blogsite over huidverzorging, waarin je een categorisering maakt op basis van type cosmetica (bijv. crèmes) en tags op basis van lichaamsdeel en/of huidprobleem (bijv. gezicht, droge huid, etc.).

Een bericht met als onderwerp ‘Getest: de beste gezichtscrème voor een huid met een acne’ zou je dan aan de categorie ‘crèmes’ koppelen, en de tags ‘acne’ en ‘gezicht’ mee kunnen geven.

Bepaal je categorieën en tags

Denk van tevoren goed na welke tags en categorieën gaat gebruiken. Zo creëer je overzicht voor jezelf én je bezoekers, en help je ze je blogartikelen te doorzoeken.

1 Reactie
  1. […] Een bericht kun je aan één of meerdere categorieën koppelen en één of meerdere tags meegeven. Lees ook meer over het verschil tussen categorieën en tags. […]

    Laat een reactie achter

    Website Maken
    Logo