Gratis Google website maken

gratis google website maken

Wil je een website maken, maar heb je geen zin om veel geld uit te geven aan dure software of webontwikkelaars? Goed nieuws! Met Google Sites kun je eenvoudig en kosteloos je eigen website maken. In deze blog ontdek je hoe je stap voor stap een professionele website creëert met behulp van Google Sites.

Waarom Google Sites?

 1. Gebruiksgemak: Google Sites is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Zelfs als je geen ervaring hebt met webdesign, kun je in een handomdraai een prachtige website maken.
 2. Gratis: Een van de grootste voordelen van Google Sites is dat het volledig gratis is. Je hebt geen budget nodig om aan de slag te gaan. Alles wat je nodig hebt, is een Google-account.
 3. Geïntegreerd met Google-services: Als onderdeel van het Google-ecosysteem integreert Google Sites naadloos met andere Google-services zoals Drive, Agenda en Documenten. Dit maakt het eenvoudig om content te delen en samen te werken met anderen.
 4. Responsief design: Met Google Sites kun je responsieve websites maken die er geweldig uitzien op zowel desktops als mobiele apparaten. Zo bereik je een breder publiek.

Stap 1: Aanmelden bij Google

Voordat je begint, zorg ervoor dat je een Google-account hebt. Als je er nog geen hebt, kun je er eenvoudig een maken op de website van Google.

Stap 2: Ga naar Google Sites

Navigeer naar Google Sites door “sites.google.com” in de adresbalk van je webbrowser in te voeren.

nieuwe google site maken

Stap 3: Kies een Sjabloon

Google Sites biedt een verscheidenheid aan sjablonen om uit te kiezen. Kies een sjabloon dat het beste past bij het doel en de uitstraling van jouw website.

Stap 4: Bewerk de Pagina’s

Pas de pagina’s van je website aan door tekst, afbeeldingen en andere elementen toe te voegen. Met de eenvoudige drag-and-drop interface kun je gemakkelijk de lay-out van je pagina’s aanpassen.

Stap 5: Voeg Content Toe

Voeg inhoud toe aan je website, zoals tekst, afbeeldingen, video’s en links. Houd rekening met de behoeften en interesses van je doelgroep bij het maken van je inhoud.

Stap 6: Pas de Instellingen aan

Pas de instellingen van je website aan, zoals de titel, beschrijving en URL. Zorg ervoor dat deze informatie nauwkeurig en relevant is voor je website.

Stap 7: Voorbeeld en Publiceer

Voordat je je website publiceert, bekijk eerst een voorbeeld om te controleren hoe het eruit ziet. Als alles er goed uitziet, klik dan op de knop “Publiceren” om je website live te zetten.

Stap 8: Deel je Website

google site delen

Deel de URL van je website met anderen zodat ze het kunnen bekijken. Je kunt je website ook koppelen aan andere Google-services zoals Google Analytics om het verkeer en de prestaties te volgen.

Met Google Sites is het maken van een website een eenvoudig en kosteneffectief proces. Of je nu een persoonlijke blog, een portfolio of een zakelijke website wilt maken, met Google Sites kun je snel en gemakkelijk een professionele online aanwezigheid opbouwen. Aarzel niet om vandaag nog aan de slag te gaan en maak indruk op je bezoekers met een prachtige website!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Website Maken
   Logo